Дії Росії несуть екологічну загрозу не лише Україні, а й сусіднім державам - ОП

Дії Росії несуть екологічну загрозу не лише Україні, а й сусіднім державам - ОП

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявляє, що дії Росії несуть екологічну загрозу не тільки Україні, але і сусіднім країнам.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

За словами Єрмака, Головне управління розвідки Міністерства оборони повідомило про ймовірну підготовку росіянами теракту на підприємстві "Кримський титан" у тимчасово окупованому Армянську.

Читайте також: Російські інженерні підрозділи мінують цехи підприємства «Кримський титан» - розвідка

Як зазначив керівник ОП, за інформацією розвідки, росіяни мінують цехи підприємства, а також закладають вибухівку на заводській та прилеглій території.

"Викид хімікатів внаслідок вибуху може спричинити техногенну катастрофу. Тактика росії - екоцид. Вони прагнуть перетворити українські території на зону екологічного лиха", - підкреслив Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ГУР, через вчинений ворогом теракт на Каховській ГЕС і, як наслідок, відсутність води у Північно-Кримському каналі процеси виробництва на заводі "Кримський титан" порушені до критичного рівня.

Читайте також: Війська радіаційного, хімічного й біологічного захисту рф зафіксували на заводі «Кримський титан»

Відновити роботу у мінімально належному режимі росіяни вважають за неможливе. В Армянську циркулює інформація про ймовірну зупинку "Кримського титану".

"Водночас інженерні підрозділи окупаційної армії московії упродовж останніх кількох днів мінують цехи підприємства, які наразі продовжують працювати, а також закладають вибухівку на заводській та прилеглій території", – йдеться у повідомленні розвідки.

У ГУР наголошують, що теракт на підприємстві, до якого готуються російські загарбники, означатиме штучну техногенну катастрофу, жахливу за своїми наслідками.

Читайте також: КРЦ презентував дослідження про еколого-кліматичну дискримінацію в окупованому Криму

На холодильному обладнанні "Кримського титану" використовується близько 200 тонн технологічного аміаку. У ГУР попереджають, що у випадку вибуху на заводі аміачна хмара, залежно від напрямку вітру, накриє прилеглі райони за пів години. Під загрозою передусім опиняться Армянськ, Красноперекопський район та південні райони Херсонщини.

Також зазначається, що в Армянську росіяни готують до евакуації як представників окупаційної адміністрації, так і населення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-