Марсі Каптур: Український кокус у Конгресі США відданий остаточній перемозі України

Марсі Каптур: Український кокус у Конгресі США відданий остаточній перемозі України

Укрінформ
Члени Конгресу США, об’єднані в Український кокус, налаштовані продовжувати активні зусилля, які мають допомогти українцям досягти остаточної перемоги, зі звільненням всіх територій у міжнародно визнаних кордонах.

Про це заявила у четвер на заході в Українському домі в Вашингтоні співголова кокусу конгресвумен Марсі Каптур, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Як засновниця й співголова Українського Конгресового косусу, я підтверджую відданість нашого кокусу, спрямовану на забезпечення остаточної перемоги України у війні проти агресії Путіна»,- заявила представниця американського Конгресу під час відеозвернення.

Читайте також: Кислиця нагадав Радбезу ООН про геноцидні практики попередників Путіна щодо кримських татар

Вона підкреслила, що остаточна перемога «має включати звільнення Криму та повне відновлення міжнародно визнаних кордонів України 1991 року». За її словами, тільки в такому випадку кримським татарам, а також поневоленим в російській окупації людям буде гарантована довгоочікувана свобода й безпека.

Крім того, конгресвумен звернула увагу на несправедливе й жорстоке утримання Росією політв'язнів і журналістів, назвавши це злочином, бо ці люди мають сміливість говорити правду, викриваючи брехню Росії. Вона окремо згадала про багатовікові переслідування й убивства російською владою представників кримськотатарського народу.

Читайте також: В ООН сподіваються, що всі права кримських татар дотримуватимуться

«Сьогодні Крим поневолений, і кримськотатарський народ не може вільно й мирно жити на своїй традиційній батьківщині»,- зауважила Каптур. У цьому зв’язку вона заявила, що Америка пам’ятає про Крим.

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня Україна і світ вшановують пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-