росія активізувала репресивну політику щодо кримських татар – Лубінець

росія активізувала репресивну політику щодо кримських татар – Лубінець

Укрінформ
російська федерація активізувала репресивну політику щодо кримських татар.

Як передає Укрінформ, про це уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі.

«російські силовики зі зброєю та в масках сьогодні вранці увірвалися в помешкання кримськотатарських активістів у Судаку - Барі Барієва та Едема Ісмаїлова. Причини обшуків окупанти не назвали. Вилучили комп’ютери та телефони, протоколи обшуків родичам не залишили. Обох чоловіків забрали в «управління ФСБ» у Сімферополі», - зазначив омбудсмен.

Читайте також: Суд у рф призначив 15 діб арешту незаконно затриманій на кордоні кримській татарці Умеровій

Він також нагадав, що кілька днів тому після обшуків затримали кримськотатарського правозахисника Абдурешита Джеппарова. Йому призначили 12 діб адміністративного арешту нібито «за непокору поліції».

«рф активізувала репресивну політику стосовно представників корінного народу Криму - кримських татар. У такий спосіб окупанти намагаються залякати і придушити український спротив жителів півострова. Лише за останні два місяці російські силовики провели більше десятка незаконних обшуків у будинках кримських татар», - заявив омбудсмен.

Читайте також: Правозахисники закликають писати листи кримським політв’язням

Лубінець закликає міжнародну спільноту рішуче засудити такі протиправні дії, посилити тиск на росію, задля припинення нею грубих порушень прав людини в тимчасово окупованому Криму та негайного і безумовного звільнення всіх незаконно утримуваних громадян України.

Як повідомляв Укрінформ, 27 квітня російські силовики затримали Барі Барієва та Едема Ісмаїлова після обшуків у їхніх будинках у Судаку в тимчасово окупованому Криму.

Фото: Дмитро Лубінець, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-