Суд у рф призначив 15 діб арешту незаконно затриманій на кордоні кримській татарці Умеровій

Суд у рф призначив 15 діб арешту незаконно затриманій на кордоні кримській татарці Умеровій

Укрінформ
Совєтський райсуд м. Владикавказ (росія) вкотре призначив 15 діб арешту для кримської татарки Леніє Умерової, яку незаконно затримали при перетині грузино-російського кордону.

Як передає Укрінформ, про це повідомила «Кримська правозахисна група».

«Як йдеться у рішенні суду, текст якого має КПГ, 26 квітня дівчина нібито «відмовлялася виходити зі спеціального автомобіля, попри вимоги співробітників поліції». На Леніє Умерову в черговий раз склали протокол за ч.1 ст.19.3 КоАП рф (про “непокору вимогам працівників поліції”)», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Джемілєв: Кримськотатарській нації загрожує знищення, якщо півострів залишиться під окупацією

Правозахисники зауважують, що Леніє та її адвокат пояснювали суду, що жодної непокори не було. Адвокат зазначає, що досі офіційно не встановлено особи підсудної, проте вона неодноразово незаконно притягується до адміністративної відповідальності.

Як повідомлялося, росія понад 4 місяці утримує в заручниках громадянку України, кримську татарку Леніє Умерову. російські силовики затримали її 4 грудня після перетину грузино-російського кордону нібито за порушення правил режимної зони. Дівчина тоді їхала до тимчасово окупованого Криму, аби провідати хворого батька.

Читайте також: Мінреінтеграції вимагає звільнити незаконно затриману в росії кримську татарку Умерову

Спочатку Леніє утримували в Центрі тимчасового утримання іноземних громадян біля Владикавказу. Її визнали винною у “порушенні режиму державного кордону” (ч.1 ст. 18 КоАП рф). Після того, як дівчину випустили з цього центру, її одразу затримав патруль поліції, на неї склали протокол та призначили 15 днів арешту. Адмінарешт продовжували вже декілька разів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-