На момент звільнення Криму Україні потрібно мати стратегію підтримки безпеки в Чорному морі - експерт

На момент звільнення Криму Україні потрібно мати стратегію підтримки безпеки в Чорному морі - експерт

Укрінформ
Україні потрібно мати чітку стратегію для підтримки миру та безпеки в чорноморському регіоні на момент визволення Криму через знекровлення власних військово-морських сил.

Про це заявила заступниця голови правління Центру оборонних стратегій, ексзаступниця міністра оборони Аліна Фролова під час обговорення результатів Першої Чорноморської безпекової конференції Міжнародної Кримської платформи в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Ми маємо розуміти, що в момент, коли ми фізично звільнимо Крим, Україна не буде мати власної спроможності захищати свої морські території. У нас знекровлені військово-морські сили, мʼяко кажучи. Це не річ, яка може бути відновлена за пів року. Тому нам конче необхідно до моменту визволення Криму… мати сформовану чітку стратегію, як після того ми будемо підтримувати мир та безпеку в чорноморському регіоні», - сказала вона.

На переконання Фролової, це мають бути коаліційні зусилля та домовленості.

Водночас експерт зауважила, що в жодній стратегії щодо морської площини США, Великій Британії, ЄС, НАТО немає Чорного моря.

Тому, за словами Фролової, метою Чорноморської безпекової конференції було зрушити формулювання і прийняття цих стратегій.

Читайте також: Україна прагне розширити географію Чорноморської безпекової конференції - Джапарова

Як повідомляв Укрінформ, 12-13 квітня в Бухаресті, Румунія, проходила Перша Чорноморська безпекова конференція Міжнародної кримської платформи, організаторами якої є Міністерство закордонних справ України, Міністерство оборони України, Міністерство закордонних справ Румунії, Міністерство національної оборони Румунії, у партнерстві з Центром оборонних стратегій (Україна).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-