Чорноморська безпекова конференція завершила архітектуру Міжнародної Кримської платформи – МЗС

Чорноморська безпекова конференція завершила архітектуру Міжнародної Кримської платформи – МЗС

Ексклюзив
Укрінформ
Перша Чорноморська безпекова конференція Міжнародної Кримської Платформи, яка зібрала в Бухаресті представників понад 50 країн та організацій, демонструє, що у безпеці в Чорному та Азовському морях сьогодні зацікавлені не лише країни цього регіону, але й увесь світ.

Про це у коментарі Укрінформу заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

Вона зазначила, що Чорноморська безпекова конференція стала фактично завершенням архітектури Міжнародної Кримської Платформи.

«Цей захід об’єднав велику кількість наших партнерів, які прибули до Бухареста: Ми раді вітати представників понад 50 країн та організацій, які беруть участь у конференції. У безпеці в Чорному та Азовському морях сьогодні зацікавлені не лише країни цього регіону, але й увесь світ. Адже це запорука глобальної продовольчої безпеки, свободи навігації та відновлення глобальної безпекової архітектури загалом», - акцентувала Джапарова.

Вона подякувала Румунії за співорганізацію цього заходу та чітке розуміння викликів, які стоять перед нами.

Перша заступниця глави МЗС поінформувала, що сьогодні в Бухаресті триває експертний день конференції, на якому українські та міжнародні експерти презентують документ «Бачення мирного, безпечного та процвітаючого Чорноморського регіону». У ньому запропоновано стратегічну візію майбутнього регіону та комплексні заходи з відновлення чорноморської безпеки.

Читайте також: Ми ніколи не визнаємо анексію Криму та інших територій — учасники Кримської платформи

Завтра, в основний день Чорноморської безпекової конференції, відбудуться панельні дискусії та низка важливих двосторонніх та тристоронніх зустрічей, зокрема, зустріч у форматі трикутника “Україна-Румунія-Молдова”, повідомила Джапарова.

Як повідомлялося, 12-13 квітня у Бухаресті пройде Перша Чорноморська безпекова конференція Міжнародної Кримської платформи. Організаторами конференції є Міністерство закордонних справ України, Міністерство оборони України, Міністерство закордонних справ Румунії, Міністерство національної оборони Румунії, у партнерстві з Центром оборонних стратегій (Україна).

Перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи відбувся у столиці Хорватії Загребі у жовтні минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-