МЗС підтримує доповідь комісара Ради Європи про порушення окупантами прав кримських татар

МЗС підтримує доповідь комісара Ради Європи про порушення окупантами прав кримських татар

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України підтримує доповідь комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович, у якій висвітлена ситуація з дотриманням прав людини кримських татар на тимчасово окупованій території Криму.

Про це йдеться у коментарі МЗС стосовно доповіді комісара Ради Європи з прав людини «Боротьба кримських татар за права людини», передає Укрінформ.

Зазначається, що зовнішньополітичне відомство поділяє висновок комісара РЄ, що кримським татарам, які є невід’ємною частиною європейської спільноти та історії, має бути надана вся необхідна підтримка для збереження їхньої унікальної ідентичності й реалізації прав людини.

«Переконані, що доповідь сприятиме поширенню обізнаності широкої громадськості про численні порушення, які продовжує чинити російська окупаційна влада після незаконної окупації Кримського півострова у 2014 році», - підкреслило міністерство.

МЗС зауважило, що підтримує вимоги комісара Ради Європи з прав людини щодо негайного припинення свавільних арештів, переслідувань, викрадень, обшуків будинків кримськотатарських правозахисників, активістів, лідерів, журналістів, пересічних кримських татар, а також адвокатів та юристів, які представляють їхні права.

Читайте також: У Криму загарбники встановлюють камери відеоспостереження вздовж залізниці

«Вимагаємо звільнення всіх незаконно ув’язнених громадян України», - наголошується у коментарі.

Як повідомлялося, 18 квітня комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович у доповіді наголосила на численних порушеннях прав кримських татар у тимчасово окупованих росією Автономній Республіці Крим та місті Севастополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-