Чубаров розповів про зірвані плани рф щодо мобілізації кримських татар

Чубаров розповів про зірвані плани рф щодо мобілізації кримських татар

Укрінформ
Плани російських окупантів, які хотіли мобілізувати якомога більше кримських татар до своєї армії, зірвані.

Про це сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в інтерв'ю радіо NV, передає Укрінформ.

«Спільними зусиллями ми зірвали плани російських окупантів, які хотіли примусово вигнати якомога більше кримських татар – чоловіків військовозобов'язаного віку – до окупаційної армії. Як тільки країна-агресор оголосила так звану часткову мобілізацію, вони одразу кинули основні сили на кримських татар. Тисячі людей одразу отримали повістки. Ми закликали за будь-яких обставин уникати російської окупаційної армії. Меджліс ухвалив спеціальне звернення, Президент України у своїх промовах декілька разів звертався до мешканців Криму, аби вони уникали цієї мобілізації. І дійсно, тисячі чоловіків військовозобов'язаного віку залишили Крим, значна частина - зі своїми сім'ями», - сказав Чубаров.

Читайте також: путін продовжує справу Сталіна, якому не вдалося знищити кримськотатарський народ – Чубаров

Він зауважив, що йдеться про п'ять-шість тисяч кримських татар, які залишили тимчасово окупований півострів через незаконну мобілізацію, що проводять там росіяни.

«Вони мають дуже вразливі документи… Всі зберігали українські паспорти, але десь вони прострочені, або є внутрішній паспорт України та немає закордонного. Ці люди змогли виїхати в країни, які допускали з такими паспортами. І це виявився Казахстан. Тепер значна кількість із них там уже оформила чи продовжує оформлювати українські документи через дипломатичне представництво України», - зауважив голова Меджлісу.

Читайте також: В окупантів великі проблеми з набором кримчан для весняного «призову» - Чубаров

Як повідомлялося, Європейський Союз засудив незаконну «часткову» мобілізацію, яку росія проводить на території тимчасово окупованого Криму, а також кампанію призову до російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-