В окупантів великі проблеми з набором кримчан для весняного «призову» - Чубаров

В окупантів великі проблеми з набором кримчан для весняного «призову» - Чубаров

Укрінформ
У Криму окупанти не зможуть мобілізувати потрібну кількість людей, оскільки кримчани не готові йти воювати проти України.

Як передає Укрінформ, про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі Громадського радіо.

«Ми знаємо, що російська окупаційна влада зараз відчуває великі проблеми з набором планової кількості людей для весняного призову, який розпочався буквально з вчорашнього дня. Справа в тому, що до початку цього призову окупаційні військкомати у січні-лютому проводили роботу щодо тотального уточнення анкетних даних. Це говорить про те, що вони націлені набрати ті цифри, які «спущені» москвою. Але я переконаний, що їм не вдасться набрати цю кількість людей саме в Криму», – сказав Чубаров.

За його словами, окупанти будуть шукати контингент для військової компанії на території росії. Зокрема, уже є інформація про один із таких випадків вербування в одній із колоній рф у місті на Волзі.

«Хвиля прихованої мобілізації зараз стихла. Однак військкомати працюють, весь час викликають чоловіків для уточнень даних. Це тримає людей у певній напрузі, тож багато тих, хто покинув Крим у вересні, жовтні, листопаді, грудні торік, аби уникнути примусової мобілізації, не повертаються на півострів. До них уже приходили зі списками», – додав Чубаров.

Читайте також: У Криму майже нема охочих вступити до ПВК – Чубаров

Як повідомлялося, за словами Чубарова, в окупованому Криму, за ініціативою місцевого гауляйтера Аксьонова, зараз створюється приватна військова компанія, яку збираються назвати «Лівадія».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-