У Севастополі влаштували військовий вишкіл для вихованців дитсадка - Лубінець

У Севастополі влаштували військовий вишкіл для вихованців дитсадка - Лубінець

Відео
Укрінформ
У тимчасово окупованому Севастополі росіяни запроваджують курси військової підготовки для молодших школярів та вихованців дитсадків.

Як передає Укрінформ, про це Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі.

Він оприлюднив відео, де зафіксовано, як в одній зі шкіл Севастополя відкрили курси початкового військового вишколу. «До того ж не лише для школярів, а й для вихованців дитсадка. Про це повідомив спікер так званого парламенту анексованого Криму», - пояснив омбудсмен.

На цих курсах діти займаються стройовою підготовкою, єдиноборствами та навчаються поводитися зі зброєю.

«Правозахисники підкреслюють, що у Криму з початку російської анексії вирощують молоду армію, готову вбивати та вмирати за Росію. Підтвердженням цьому є рух «юнармії», який почав діяти на території Криму з 2014-го року. А, як відомо, серед молодих російських солдатів, які воюють і гинуть в Україні, багато тих, хто ще у школі виховувався в цій же «юнармії», - написав Лубінець.

Читайте також: Як кремль планує перетворити українських дітей на рашистів – плани до 2030 року

Він додав, що, за наявною інформацією, в росії з вересня змінять шкільну програму, додавши новий предмет – «Навчальна воєнна підготовка».

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захопленій території Херсонщини росіяни намагаються мілітаризувати українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-