В Україні засудили вироки суду рф, який дав кримськотатарським активістам по 13 років колонії

В Україні засудили вироки суду рф, який дав кримськотатарським активістам по 13 років колонії

Укрінформ
Представництво Президента України в АРК засудило незаконні вироки, які сьогодні були винесені в російському суді учасникам «другої Сімферопольської групи» Хізб ут-Тахрір Сервета Газієва, Джеміля Гафарова, Аліма Карімова, Сейрана Муртазі та Ерфана Османова.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомило представництво Президента України в АРК.

«Представництво засуджує чергову серію незаконних вироків російського суду громадянам України, представникам корінного кримськотатарського народу Аліму Каримову, Сейрану Муртазі, Ерфану Османову, Джемілю Гафарову та Сервету Газієву», - йдеться в дописі.

Як зазначається, представництво вимагає від рф негайного скасування зазначених вироків. Також відомство закликає міжнародну спільноту продовжувати політико-дипломатичний та санкційний тиск на країну-агресорку.

Читайте також: У росії засудили кримськотатарського активіста у «справі Хізб-ут-Тахрір» до 17 років колонії

«Репресії та кримінальні переслідування, масові порушення прав і свобод наших громадян у тимчасово окупованому Криму повинні негайно припинитися, що неможливо без деокупації Кримського півострова», - наголосили у представництві Президента в АРК.

Як повідомляв Укрінформ, 11 січня суд у ростові-на-дону (росія) дав учасникам «другої Сімферопольської групи» Хізб ут-Тахрір по 13 років колонії суворого режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-