Україна з’ясовує обставини торішньої поїздки нової глави МЗС Бельгії до Криму

Україна з’ясовує обставини торішньої поїздки нової глави МЗС Бельгії до Криму

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України веде діалог із бельгійською стороною щодо поїздки нової глави МЗС Хаджі Лабіб до окупованого Криму у 2021 році задля встановлення всіх обставин.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Він зауважив, що відвідування тимчасово окупованого Кримського півострова можливе лише за умови в'їзду з материкової частини України, натомість в’їзд із території рф є незаконним.

Ніколенко наголосив, що іноземні громадяни мають дотримуватися законодавства України та офіційної позиції своєї держави. У цьому зв'язку речник нагадав, що Бельгія "не визнає анексію Криму з боку росії, підтримує суверенітет та територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах".

"МЗС України веде діалог із бельгійською стороною з цього питання дипломатичними каналами задля встановлення всіх обставин поїздки та ухвалення рішень щодо подальших двосторонніх контактів", - зазначив Ніколенко.

Читайте також: Король Бельгії: Ми продовжимо підтримувати український народ

Водночас речник МЗС позитивно відзначив запевнення міністра Лабіб щодо подальшої підтримки України в її боротьбі проти збройної агресії росії.

“Ми продовжимо координацію позицій України та Бельгії в контексті запровадження нових санкцій ЄС проти росії, а також надання Україні військової та фінансової допомоги», - зауважив він.

Як повідомлялося, 16 липня представниця ліберального політичного об’єднання Mouvement Réformateur’s (MR, «Реформаторський рух»), колишня журналістка Хаджа Лабіб замінила на посту глави МЗС Бельгії Софі Вільмес.

Раніше стало відомо про поїздку Хаджі Лабіб до окупованого Криму в 2021 році, коли вона була журналісткою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-