Делегація ЮНЕСКО вперше відвідала Офіс Кримської платформи

Делегація ЮНЕСКО вперше відвідала Офіс Кримської платформи

Укрінформ
Під час першого візиту делегації місії ЮНЕСКО до Офісу Кримської платформи основною темою обговорення стала ситуація на тимчасово окупованому півострові.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

«Це був перший візит делегації місії ЮНЕСКО до Офісу Кримської платформи. Основною темою обговорення стала ситуація в тимчасово окупованому Криму у сферах компетенції організації», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, директорка Управління з питань культури та надзвичайних ситуацій Секретаріату ЮНЕСКО Кріста Піккат підкреслила, що тема Криму є надзвичайно важливою та цьогоріч буде висвітлена окремим блоком під час доповіді гендиректора ЮНЕСКО на 215-ій сесії виконавчої ради.

Основну увагу учасники звернули на антивоєнні протести на території окупованого Кримського півострова, порушення прав людини, переслідування журналістів і кримських татар за проукраїнську позицію, а також нищення пам’яток культури (у тому числі кримськотатарського народу), зокрема незаконні археологічні розкопки, вивезення музейних експонатів з нещодавно захоплених територій півдня України до окупованого Криму.

Читайте також: Україна домовилася з ЮНЕСКО про співпрацю у збереженні культурної спадщини

«Ханський палац у Бахчисараї - єдина подібна пам’ятка кримськотатарської культури, яку окупанти під виглядом реставраційних робіт зараз знищують», - сказав заступник постійної представниці Президента в Автономній Республіці Крим Денис Чистіков.

Члени програмної місії зазначили, що важливо, аби голос правди з окупованого Криму лунав на міжнародній арені.

Як повідомляв Укрінформ, в окупованому Криму один із корпусів Ханського палацу в Бахчисараї дав тріщину після так званих реставраційних робіт.

Фото: facebook.com/ppu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-