В Україні заснували «Ініціативу 26 червня» - кримські активісти

В Україні заснували «Ініціативу 26 червня» - кримські активісти

Відео
Укрінформ
В Україні заснували «Ініціативу 26 червня», платформу про майбутнє Криму, передусім для кримських татар - і для тих, що виїхали за межі окупованого півострова, і для тих, які перебувають в окупації.

Про це на конференції «Південь під ударом», організованій Центром близькосхідних досліджень, заявила постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, передає Укрінформ.

«Ми ініціативна група, платформа, що є відкритою… Це лише перша презентація і перший крок з нашого боку з заявою нашою і дуже сподіваємося на включення наших громадян у цю діяльність…Ми максимально відкриті допомагати, розвивати цю ініціативу», - зазначила Ташева.

Один зі співавторів звернення ініціативної групи кримських татар Арсен Жумаділов зазначив, що вони ставлять питання: який зміст та сенси нестиме кримськотатарський прапор, що майорітиме над Кримом після перемоги, як кримським татарам не лише зберегти свою ідентичність, але й ставати конкурентними у світі, як вибудовувати нові інституції і як проявлятиметься суб'єктність народу, який вкотре повернеться на свою батьківщину.

За його словами, «Ініціатива 26 червня» має стати ресурсною та смисловою базою для дій і рішень. Він зазначив, що якщо звести мету ініціативи до одного речення – це генерувати та поширювати смисли, передусім для кримських татар.

Читайте також: Кримські татари з усього світу записали пісню про повернення півострова Україні

Як повідомляв Укрінформ, український актор та режисер, боєць підрозділу ТрО Ахтем Сеітаблаєв переконаний, що кримськотатарський народ, всупереч репресіям і тиску, вже скоро повернеться на півострів, як це вже було впродовж його історії, на цьому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-