«Суд» у Сімферополі заарештував на два місяці кримського татарина Гугуріка

«Суд» у Сімферополі заарештував на два місяці кримського татарина Гугуріка

Укрінформ
Так званий Київський районний суд Сімферополя обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці кримському татарину Рустему Гугуріку.

Про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Під час слухання справи слухачів не допустили до будівлі суду, вкотре посилаючись на карантинні обмеження», - зазначила Денісова.

За її словами, кримському татарину інкримінують злочин, передбачений статтею 280 ч.2. КК рф (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності). Гугурік перебуватиме у СІЗО до 29 травня за звинуваченням в участі у добровільному батальйоні імені Номана Челебіджихана, який російська влада вважає незаконним збройним формуванням.

Омбудсмен зауважила, що 27 лютого Гугуріка, його дружину та п'ятирічну дитину затримали російські прикордонники на так званому пункті пропуску, коли родина їхала до Криму із захопленої Новоолексіївки до родичів. Їх протримали 56 годин, після чого Гугуріка відвезли до управління «фсб рф» у Сімферополі.

"Дії країни-окупанта є черговим прикладом політично вмотивованого переслідування кримських татар. За сфабрикованими звинуваченнями у справі згаданого батальйону в Криму вже незаконно засуджені п’ятеро громадян України — Едем Кадиров, Февзі Саганджі, Дилявер Гафаров, Наріман Межмедінов, Айдин Мамутов", - заявила Денісова.

Вона звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти порушення рф прав людини в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Фейсбук Людмила Денісова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-