Донька політв'язня Приходька заявила, що її батька «тихо вбивають» у Росії

Донька політв'язня Приходька заявила, що її батька «тихо вбивають» у Росії

Укрінформ
Донька засудженого політв'язня, кримського проукраїнського активіста Олега Приходька Наталія Швецова повідомила, що в російській колонії її батькові не дають жодних ліків, які він має приймати. А також, що його катували.

Про це пише «Крим.Реалії», повідомляє Укрінформ.

«Вчора (18 січня – КР) ми були у батька, нам дали короткострокове побачення на три години. Батько виглядає дуже погано, він дуже одутий. Йому не дають жодних ліків, які він має приймати. Ні для шлунку, ні для сечостатевої системи. Ноги набрякли також», – цитує «Крим.Реалії» слова доньки Приходька.

Читайте також: Заарештованих в окупованому Криму журналістів включили до Європейської федерації

За її словами, коли з Ростова-на-Дону батька етапували до Владимира, то у 7-й колонії його «катували струмом, обливали водою, тримали із загнутими руками в наручниках».

Швецова розповіла, що від її батька домагалися, щоб він відмовився від своєї ідеології. «Йому нав'язували під диктовку, що він воював у якихось гарячих точках, про які вони йому скажуть. Після приїзду його тримали на карантині. Коли в одиночній камері він сидів, виходить, він заснув сидячи і його знову відправили у карцер. Тобто там знущаються по-повній. Його просто тихо вбивають», - заявила донька.

Вона повідомила, що батькові відправляли ліки, але їх йому не передали і нічого не дали замість відправлених препаратів.

При цьому лікар у відповідь на скарги Приходька повідомив, що у нього «все гаразд».

За словами Швецової, у своїх листах батько нічого не повідомляв про стан свого здоров'я, бо листування могли заборонити.

Читайте також: Системні репресії перетворили Крим на «острів страху» - Кислиця

Дочка боїться за життя свого батька і наводить його слова: «Мене вбивають, я звідси не вийду. Навіть мого тіла вам не віддадуть».

Раніше Укрінформ повідомляв, що український політв'язень Олег Приходько утримується у в'язниці для особливо небезпечних злочинців у Владимирській області (РФ), перебуває у повній інформаційній ізоляції, з ним жорстоко поводяться. Протягом тривалого часу він не отримує листи і медикаменти, що йому надсилаються.

Нагадаємо, 9 жовтня 2019 року в тимчасово окупованому Криму силовики затримали Олега Приходька, залишили його на всю ніч у будівлі ФСБ, після чого повезли на обшук у його гаражі, де знайшли вибухівку.

Приходька заарештували та звинуватили у підготовці до терористичного акту та незаконному виготовленні вибухових речовин. Пізніше до нього додалися «незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення чи носіння вибухових речовин чи вибухівки» та планування вибуху у будівлі генконсульства РФ у Львові.

Читайте також: Фігуранти «сімферопольської справи» можуть отримати до 18,5 року в'язниці

3 березня 2021 року в Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону Приходька засудили до 5 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з відбуванням першого року у в'язниці та виплатою штрафу в розмірі 110 тис. рублів ($1,5 тис.) .

16 квітня сторона обвинувачення подала апеляцію на рішення Південного окружного військового суду м. Ростов-на-Дону з метою збільшення Приходьку терміну позбавлення волі з 5 років до 11-ти.

17 травня 2021 року російський апеляційний суд залишив чинним вирок Приходьку – п'ять років колонії суворого режиму.

Читайте також: Засуджена за «держзраду» кримська пенсіонерка написала листа з російської колонії

Правозахисний центр "Меморіал" визнав його політичним в'язнем.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-