Російський суд дозволив кримчанину Сізікову перекласти матеріали «справи» на шрифт Брайля

Російський суд дозволив кримчанину Сізікову перекласти матеріали «справи» на шрифт Брайля

Укрінформ
У Південному окружному військовому суді м. Ростов-на-Дону під час розгляду по суті четвертої бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» інваліду з вадами зору Олександру Сізікову за клопотанням захисту дозволили ознайомитися з процесуальними документами у зрозумілому йому форматі Брайля.

Про це повідомляє у Фейсбуці "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

«На слуханні адвокати за згодою висунули клопотання про надання основних процесуальних документів у шрифті Брайля для Олександра Сізікова. Захисники переконані, що лише так реалізується його право на захист та презумпцію невинності. Заява була задоволена», - йдеться у повідомленні.

За даними «Кримської солідарності», для перекладу документів «справи» у зрозумілий для обвинуваченого формат досягнуто домовленості з однією з фірм.

При цьому суд не знайшов підстав для задоволення клопотання про надання перекладача з кримськотатарської мови та скарги на порушення Європейської конвенції у зв'язку із поміщенням підсудних під час процесу в «акваріумі».

Повідомляється, що від ФСВП у свою чергу надійшла заява про зміну запобіжного заходу Олександру Сіізікову, який неодноразово порушував домашній арешт. Захист висловився, що причиною цього були ситуації, пов'язані з його захворюванням. Суд відмовив поміщати Сізікова під варту.

Як повідомлялося, 7 липня 2020 року в ході масових обшуків у Криму було затримані семеро людей, шести з яких Київський районний «суд» міста Сімферополя обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Ісмет Ібрагімов, Зекір'я Муратов, Вадим Бектеміров, Еміль Зіядінов, Алім Суф'янов, Сейран Хайредінов були заарештовані в залі суду і поміщені до слідчого ізолятора Сімферополя. Олександра Сізікова, який має інвалідність І групи по зору, відправили під домашній арешт. Раніше суд відмовляв йому у знайомстві з матеріалами справи у форматі шрифту Брайля.

Усіх затриманих звинувачують у причетності до ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір», визнаної в Росії терористичною, але чинною без обмеження на рівні національних законодавств багатьох країн світу.

Фото: КримSOS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-