«Суд» в окупованому Криму продовжив арешт Джелялову та братам Ахтемовим

«Суд» в окупованому Криму продовжив арешт Джелялову та братам Ахтемовим

Укрінформ
В окупованому Криму Київський районний «суд» м. Сімферополя задовольнив клопотання слідчого ФСБ про продовження на місяць терміну тримання під вартою Нарімана Джелялова і братів Асана й Азіза Ахтемових.

Про це у Фейсбуці повідомив адвокат Микола Полозов, повідомляє Укрінформ.

«Суддя задовольнила клопотання слідчого ФСБ та продовжила термін тримання під вартою всім трьом ще на один місяць, а всього до 23 лютого 2022 року», - написав Полозов.

За його словами, вперше розгляд клопотання слідчого відбувався не окремо, як це було раніше, а в одному судовому засіданні за участю Нарімана Джелялова і братів Ахтемових.

Як уточнив адвокат, засідання проходило у закритому режимі. На клопотання захисту «судом» було надано документи, що обґрунтовують винесення ухвали про розгляд справи в закритому режимі. Як з'ясувалося, рішення про закрите засідання було винесене на підставі клопотання слідчого, якому здалося, що відкритий розгляд справи може загрожувати безпеці учасників процесу.

«При цьому, зрозуміло, жодних документів, які обґрунтовують ці припущення, наприклад, довідок за результатами оперативно-розшукових заходів чи інших доказів, слідчим надано не було», - повідомив Полозов.

Оскільки засідання проходило в закритому режимі, подробиці «суду», що відбувався в залі, адвокат повідомити не міг.

Рішення Київського районного «суду» м. Сімферополя про продовження на місяць арешту Джелялова та братів Ахтемових захист має намір оскаржити в апеляційному порядку.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки та затримання першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також Азіза й Асана Ахтемових.

6 вересня районний «суд» Сімферополя заарештував їх. Спочатку Джелялову висунули обвинувачення у пособництві у диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували обвинувачення у скоєння диверсії у складі організованої групи (п. «а» ч. 2 ст. 281 КК РФ) і незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв здійснених організованою групою (ч. 4 ст. 222.1 КК РФ). Згодом Джелялова обвинуватили і в контрабанді вибухового пристрою.

Асана Ахтемова обвинувачують у диверсії, скоєній групою осіб, незаконному придбанні, зберіганні вибухових речовин групою осіб та контрабанді вибухових пристроїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-