У Криму окупанти хочуть взяти під адміннагляд журналіста, якого торік випустили з колонії

У Криму окупанти хочуть взяти під адміннагляд журналіста, якого торік випустили з колонії

Укрінформ
Окупаційна влада в Криму, зокрема, так званий відділ МВС по Бахчисарайському району звернулася до «суду» з позовом про встановлення адміннагляду за громадянським журналістом Наріманом Мемедеміновим, засудженим за «публічні заклики до тероризму». 

Журналіст вийшов на волю у вересні 2020 року після 2,5 року колонії. Про це повідомляє у Фейсбуці "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

«Зокрема ВМВС вимагає встановити заборону на залишення житла або перебування в ньому з 22.00 до 6.00, зобов'язати відвідувати правоохоронні органи двічі на місяць, а також заборонити виїжджати за межі адміністративного району», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Суд у Росії відклав засідання через хворобу фігурантів «другої сімферопольської справи»

Засідання щодо цього позову мало відбутися 21 липня в Бахчисарайському районному «суді», проте, за словами Мемедемінова, він написав заяву про перенесення процесу через пізнє повідомлення і смерть близького родича.

Як вважає Мемедемінов, встановлюючи нагляд над ним, «влада» тисне на нього і порушує його законні права.

«Це так званий «законний» елемент тиску і переслідування, порушення моїх законних прав, як громадянина, кримського татарина і мусульманина. Також це пряме порушення конституції, якої правоохоронці зобов'язані дотримуватися», - прокоментував Наріман.

Читайте також: Під Петербургом провели одиночні пікети на підтримку кримських татар

Як повідомлялося, 22 березня 2018 року в селі Холмовка Бахчисарайського району в будинку Нарімана Мемедемінова пройшов обшук. Він був затриманий за «публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму або пропаганду тероризму» і ролики на своєму Youtube-каналі, записані ним ще до 2014 року.

23 березня 2018 року «суддя» Київського районного «суду» Михайло Білоусов обрав журналісту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це висунув клопотання старший слідчий УФСБ Росії Олександр Паршутін, який прибув на службу до Криму після 2014 року. Його прізвище фігурує в низці політичних кримінальних «справ» щодо журналіста Миколи Семени, «диверсанта» Рідвана Сулейманова і заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

2 жовтня 2019 року Південний окружний військовий суд засудив громадянського журналіста, активіста «Кримської солідарності» до двох з половиною років колонії-поселення.

Читайте також: Окупанти назвали секретною інформацію про здоров'я кримського політв'язня

На думку правозахисного центру «Меморіал», переслідування Нарімана Мемедемінова пов'язане з його активною правозахисною і журналістською діяльністю, а також з критикою російських правоохоронних органів.

Фото з сайту ctrcenter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-