В окупованому Криму «суд» пред'явив журналісту Єсипенку обвинувачення

В окупованому Криму «суд» пред'явив журналісту Єсипенку обвинувачення

Укрінформ
В окупованому Криму на засіданні Сімферопольського районного "суду" заарештованому фрілансеру Радіо Свобода (проект Крим.Реаліі) Владиславу Єсипенку пред'явили обвинувальний висновок.

Про це повідомляє "Крим.Реаліі", передає Укрінформ.

"Російський прокурор оголосив обвинувальний висновок. Так, Владислава Єсипенка обвинувачують за статтею 223-1. Кримінального кодексу Росії (незаконне виготовлення вибухових речовин, переробка або ремонт вибухових пристроїв) і за статтею 222.1 КК Росії (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів)", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Серйозна судова помилка»: США закликають негайно звільнити Єсипенка

Санкції обох статей, що пред'являються Єсипенку, передбачають до 12 років позбавлення волі. Максимальний строк покарання за сукупністю двох статей - 18 років позбавлення волі.

Як уточнюють "Крим.Реаліі", обвинувачення у шпигунстві та роботі на українську розвідку в обвинувальному висновку відсутнє.

Після оголошення обвинувального висновку Єсипенко заявив, що провини не визнає.

Читайте також: Російський суд залишив під арештом п'ятьох кримських татар, яким «шиють» тероризм

Крім того, на засіданні адвокат Дмитро Дінзе представив суду угоду з дружиною Владислава Катериною Єсипенко, на підставі якої він буде представляти інтереси обвинуваченого.

Після заяви адвоката Дінзе ним було подано клопотання про ознайомлення з матеріалами справи. У цьому зв'язку в засіданні оголошено перерву.

Наступне засідання відбудеться 6 вересня.

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня журналіста-фрілансера проєкту "Крим.Реаліі" Владислава Єсипенка затримали на окупованому півострові. Його звинуватили в незаконному виготовленні вибухового пристрою.

Читайте також: Політв'язню Яцкіну потрібне термінове лікування - загострилися хронічні хвороби

ФСБ РФ стверджувала, що затримала Єсипенка, "щоб не допустити проведення ним підривних акцій в інтересах українських спецслужб".

Адвокат Олексій Ладін заявив, що слідчі ФСБ за підсумками дактилоскопічної експертизи не виявили відбитків на вибухівці, нібито знайденої у машині Єсипенка.

12 березня Єсипенка взяли під варту. 1 квітня так званий Київський районний "суд" Сімферополя продовжив його арешт до 11 липня.

До затриманого журналіста протягом 27 днів не допускали адвокатів. Пізніше він повідомив про тортури з боку російських спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-