Кориневич назвав два ухвалені в Україні документи, важливі для деокупації Криму

Кориневич назвав два ухвалені в Україні документи, важливі для деокупації Криму

Укрінформ
Представник Президента України в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Антон Кориневич вважає, що за останній рік в Україні прийняті два документи, які мають важливе значення для деокупації Криму.

Йдеться про Стратегія деокупації та реінтеграції Криму та закон про корінні народи України.Про це Кориневич сказав на всеукраїнському форумі "Україна 30. Гуманітарна політика", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю за останній 2021 рік у нас є два дуже важливих напрацьованих документа, які по суті стали частиною законодавства - це прийнята на 8-му році окупації півострова Стратегія деокупації та реінтеграції тимчасово окупованого Криму... і закон України про корінні народи, який набере чинності, коли його підпише глава держави", - сказав Кориневич.

Читайте також: Кримчани можуть отримати юридичну допомогу на материковій Україні – Кориневич

Коментуючи прийняття Верховною Радою України закону про корінні народи, він зазначив, що його чекали 30 років як Україна, так і корінні народи.

"Я з упевненістю можу сказати, що це історичне рішення, на яке як держава чекала 30 років і на яке корінні народи, зокрема корінний кримськотатарський народ, чекав 30 років", - зазначив представник Президента.

Він вважає, що закон про корінні народи - це важливий крок вперед, оскільки він не тільки визнає права корінних народів, а й визнає їх представницькі органи, які наділяються повноваженнями представляти права корінних народів у відносинах з органами державної влади в Україні.

Кориневич підкреслив важливість закону про корінні народи в контексті тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Читайте також: Кримська платформа і стратегія - у представництві Президента підбили підсумки за два роки

"Звичайно, регулювання і закріплення прав корінних народів є особливо важливим в контексті тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, коли щодо кримськотатарського народу і його представників вчиняють масові військові злочини, злочини проти людяності, незаконні затримання, обшуки, арешти, коли окупаційні суди і суди РФ виносять просто страшні терміни - 15, 17, 19 і більше років дуже часто суворого режиму - по суті, просто за те, що людина читала якусь книгу і має якусь віру", - наголосив Кориневич.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на позачерговому засіданні 1 липня ухвалила Закон “Про корінні народи України”, ініційований Президентом Володимиром Зеленським. Відповідне рішення підтримали 325 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-