У Криму переслідують матерів політв'язнів за одиночні пікети

У Криму переслідують матерів політв'язнів за одиночні пікети

Укрінформ
В окупованому Криму матір засудженого до 12 років позбавлення волі політв'язня Ескендера Абдулганієва переслідують за проведений нею в жовтні 2020 року одиночний пікет.

Про це в Фейсбуці повідомляє Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«Еміне Абдулганієву, матір засудженого політв'язня Ескендера Абдулганієва, викликають до дільничного селища Октябрське для складання адміністративного протоколу за порушення при проведенні одиночного пікету на знак солідарності з сином», - йдеться у повідомленні.

Як розповіла сама жінка, їй надіслали повідомлення про необхідність прийти 15 квітня до так званого відділку МВС селища Октябрське Красногвардійського району для складання протоколу.

У повідомленні йдеться, що пікет, під час якого Еміне Абдулганієва стояла з плакатом протесту проти величезного терміну ув'язнення, що загрожує її синові, став причиною «Порушення встановленого порядку організації чи проведення зібрання, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування» (частина 5 статті 20.2 КпАП РФ ).

Покарання за цією статтею передбачає штраф від 10 до 20 тисяч рублів або 40 годин обов'язкових громадських робіт.

Еміне Абдулганієва з такою оцінкою власних дій не згодна і має намір оскаржити дії «правоохоронців».

Читайте також: Окупанти обшукали дім кримського татарина без його присутності та винесли всю техніку

За даними Кримської солідарності, напередодні в поліцію запросили ще двох матерів політв'язнів, сини яких також проходять у красногвардійській «справі Хізб ут-Тахрір».

Нагадаємо, 31 жовтня у Красногвардійському районі Криму в селищах Октябрське та Амурське відбулися одиночні пікети жінок.

Зеліха Абхаїрова, Зуре Емірусеїнова та Еміне Абдулганієва вийшли з протестом проти кримінального переслідування їхніх дітей і вироку, що має відбутися в Ростові-на-Дону. На пікет Зуре Емірусеїнової, яка встигла простояти лише кілька хвилин, приїхала поліція, взяла пояснення у неї і її невістки Аліє Емірусеїнової, після чого почала складати адміністративний протокол. Жінці стало зле, приїхала швидка допомога, відвезла жінку до лікарні з гіпертонічним кризом.

Матері політв'язнів вийшли на одиночні пікети, намагаючись привернути увагу громадськості до величезних термінів, які просить держобвинувачення для їхніх дітей.

Як повідомлялося, 3 листопада 2020 року Південний окружний військовий суд засудив фігурантів Красногвардійської групи у «справі Хізб ут-Тахрір» Рустема Емірусеїнова до 17 років позбавлення волі, Ескендера Абдулганієва - до 12 років та Арсена Абхаїрова - до 13. Рішення було винесене судовою колегією у складі Пліско Руслан, Костін Ігор, Звягін Євген.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-