Окупанти обшукали дім кримського татарина без його присутності та винесли всю техніку

Окупанти обшукали дім кримського татарина без його присутності та винесли всю техніку

Укрінформ
В окупованому Криму в селі Зарічне під Сімферополем силовики провели обшук із вилученням техніки у кримського татарина за його відсутності.

Про це повідомляє у Фейсбуці Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«Співробітники центру протидії екстремізму (центр «Э») провели обшук в будинку Абдуселяма Селяметова в селі Зарічне Сімферопольського району, вилучивши всю техніку. Сам він уже кілька років перебуває за межами Криму, вдома був тільки його старший син Аділь», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Фігуранти «ялтинської справи» готують скарги до Верховного суду РФ

За даними Кримської солідарності, молодий чоловік навчається в одному з вишів Криму, про причини обшуку центру «Э» йому невідомо.

За словами адвоката Рустема Кямілева, силовики прийшли в дім кримського татарина о пів на шосту ранку, з ними були двоє понятих, «які скидалися на бомжів», та один фахівець. Всі були без масок, при цьому постанову на обшук не зачитували та права не роз'яснили.

«Один зі співробітників пояснив Аділю, що обшук проводився у рамках слідства в іншій кримінальній справі, пов'язаній з тероризмом. Зокрема, їх цікавила IP-адреса Селяметова і зміст листувань. Що це за справа і яким чином IP-адреса родини Селяметових пов'язана з ним, ми обов'язково вивчимо», - прокоментував адвокат.

Читайте також: Суд РФ подовжив на три місяці арешт чотирьом кримським татарам

Повідомляється, що оперативники після ретельного огляду забрали релігійну літературу, підручники, а також телефон, системний блок і відеомагнітофон.

Відразу ж на місці співробітники зайшли в телефон Аділя і месенджери, які були у відкритому доступі. Потім був складений протокол. На цей час до будинку підійшли жителі селища Зарічне, яких оперативник центру «Э» охарактеризував: «О, знайомі обличчя» і провів фотофіксацію.

За даними Кримської солідарності, власнику конфіскованого телефону повідомили, що він зможе його забрати тільки за тиждень, а про повернення решти техніки не повідомили.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-