Кориневич назвав кроки для виконання Стратегії деокупації Криму

Кориневич назвав кроки для виконання Стратегії деокупації Криму

Укрінформ
Для виконання ухваленої в Україні Стратегії деокупації і реінтеграції Криму передбачено низку кроків.

Як передає Укрінформ, про це сказав постійний представник Президента України в АР Крим Антон Кориневич в інтерв'ю телеканалу "Дом".

За словами Кориневича, документ, зокрема, передбачає ліквідацію закону про вільну економічну зону "Крим", ухвалення законів про корінні народи України і соціальний захист політичних в'язнів.

Він також зазначив, що без врахування інтересів корінного кримськотатарського народу неможливо реінтегрувати окупований Росією Крим.

Читайте також: Кулеба радить українцям зберігати документи на земельні ділянки в Криму

"Є очікуваний результат з реалізації стратегії - це відновлення прав кримськотатарського народу та інших корінних народів України. Тому там (в документі - ред.) це є і, безумовно, говорити про деокупацію і реінтеграцію Криму без урахування фактора корінного кримськотатарського народу неможливо", - сказав Кориневич.

Читайте також: Після деокупації Криму українцям повернуть відібрані землі – Цимбалюк

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 24 березня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. Документ був схвалений Радою національної безпеки й оборони України 11 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-