Затриманий в окупованому Криму «український агент» виявився журналістом Радіо Свободи

Затриманий в окупованому Криму «український агент» виявився журналістом Радіо Свободи

Укрінформ
Затриманий ФСБ у Криму "український агент" Владислав Єсипенко виявився журналістом-фрілансером Радіо Свобода (проєкт Крим.Реалії).

Як передає Укрінформ, про це повідомляють Крим.Реалії.

Як пише видання, президент Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Джеймі Флай засудив затримання й арешт в анексованому Криму фрілансера Владислава Єсипенка.

«У той час, коли Кремль застосовує переслідування і залякування проти будь-якого можливого альтернативного голосу в анексованому Росією Криму, нещодавнє затримання Владислава Єсипенка, фрілансера української служби Радіо Свобода, викликає тривогу. Єсипенка слід негайно звільнити, щоб він міг возз'єднатися із сім'єю», – наголосив Флай.

Читайте також: Розвідка відповіла на заяви ФСБ про «українського агента» в окупованому Криму

16 березня на сайті Центру громадських зв'язків ФСБ було опубліковане повідомлення про затримання Єсипенка, який нібито займався збором інформації "в інтересах спецслужб України".

Російська спецслужба стверджує, що Єсипенко займався, зокрема, фото- і відеозйомкою об'єктів масового перебування людей на території Криму. Під час обстеження автомобіля затриманого Владислава Єсипенка нібито був вилучений предмет "із зовнішніми ознаками саморобного вибухового пристрою". У відношенні Єсипенка порушили кримінальну справу.

Читайте також: Правозахисники вимагають звільнити затриманого у Криму українця Єсипенка

В Службі зовнішньої розвідки України назвали затримання Єсипенка фоном, який ФСБ створює для «святкування» роковин окупації Криму.

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня уродженця Кривого Рогу Владислава Єсипенка та жительку Алушти Єлизавету Павленко затримали співробітники ФСБ Росії після їх участі в акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-