Джапарова презентувала Кримську платформу в ОБСЄ

Джапарова презентувала Кримську платформу в ОБСЄ

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова презентувала Кримську платформу в ОБСЄ.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України, передає Укрінформ.

“1 березня Еміне Джапарова взяла участь в онлайн-брифінгу для делегацій держав-учасниць ОБСЄ в контексті сьомої річниці тимчасової окупації Криму” - йдеться в повідомленні.

Заступниця міністра презентувала плани роботи Кримської платформи, закликала держави-учасниці ОБСЄ взяти активну участь в її діяльності та інавгураційному саміті 23 серпня 2021 року.

«Дуже важливо спільно шукати відповіді на весь комплекс наслідків тимчасової окупації Криму і тримати цю проблему в постійному полі зору міжнародної спільноти», - підкреслила Джапарова.

У МЗС зазначили, що під час брифінгу виступили Постійний представник Президента України в АР Крим Антон Кориневич та заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко.

Іноземні партнери підтвердили непохитну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України в рамках її міжнародно визнаних кордонів, рішуче засудили порушення прав людини в Криму, його мілітаризацію, а також просування Росією дезінформації з метою приховування негативних наслідків окупації.

Читайте також: Байден може взяти участь у саміті Кримської платформи - Джемілєв

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Офіційно діяльність Кримської платформи буде започаткована на інавгураційному саміті, проведення якого заплановане 23 серпня у Києві.

Як повідомляв Укрінформ, Джапарова наголосила на тому, що Верховна Рада має скасувати закон про вільну економічну зону "Крим", який дисонує з політикою Міністерства закордонних справ щодо необхідності посилення санкційного тиску на Росію за окупацію Кримського півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-