Зеленський підписав указ про заходи з деокупації Криму

Зеленський підписав указ про заходи з деокупації Криму

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав указ про окремі заходи з деокупації та реінтеграції окупованого Росією Криму.

Про це він розповів у відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні мною підписано указ про окремі заходи, спрямовані на деокупацію та реінтеграцію півострова Крим", - зазначив глава держави.

За його словами, згідно з указом, уряду доручено організацію та запуск Кримської платформи.

Кабмін також має забезпечити заходи для розвитку і підтримки кримськотатарської мови, культури та захисту прав жителів окупованого Криму, додав Зеленський.

Читайте також: У МЗС радять Росії не фантазувати, що Крим у її складі назавжди

"Я щиро вірю, що настане день, коли я зможу скасувати власний указ просто тому, що він втратить актуальність і Крим повернеться до складу України", - підкреслив Зеленський.

За словами керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, указ Президента України щодо запуску Кримської платформи об’єднає зусилля українських дипломатів з міжнародними партнерами.

"Крим – це Україна! Це аксіома. Весь цивілізований світ підтримує Україну у планах повернення Криму та встановлення миру на Донбасі. Президент України підписав указ про окремі дії, спрямовані на деокупацію та реінтеграцію півострова Крим. Зокрема уряду доручена організація та запуск Кримської платформи. Цей майданчик стане першим важливим кроком на шляху Криму додому. Він об’єднає зусилля наших дипломатів з міжнародними партнерами", - написав посадовець у Фейсбуці.

Як повідомлялося, 26 лютого в Україні відзначають День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-