У Криму зменшуються запаси води - міліють усі водосховища

У Криму зменшуються запаси води - міліють усі водосховища

Укрінформ
В окупованому Криму продовжують знижуватися запаси води в місцевих водоймищах.

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на видання Крим.Реаліі, що цитує «главу» підприємства «Вода Криму» Володимира Баженова.

«Запаси води продовжують знижуватися. Сімферопольське водосховище від проектної потужності на сьогоднішній ранок має всього 7%, Партизанське - 14%, Аянське — 26%, але Аянське настільки мале, що серйозно ці запаси ми не сприймаємо », - сказав Баженов.

Читайте також: У Криму катастрофічно знизилися запаси води ще в одному водосховищі

За даними січневого моніторингу Гідрометцентру Криму, загальний сумарний запас води у водосховищах півострова природного стоку на початок лютого становив 36.052 млн куб. м, що на 4.744 млн куб. м більше, ніж місяць тому і на 48.875 млн куб. м менше, ніж рік тому.

Як повідомлялося, в окупованому Криму через посуху і обміління водойм з 24 серпня в Сімферополі почали отримувати воду за графіками.

Читайте також: В Інкерманському кар'єрі в Криму закінчилася вода

Також лімітована подача води в Ялті, Алушті, Судаку, Феодосії, Бахчисарайському, Білогірському і Ленінському районах. Крім того, жителі Сімферополя скаржаться, що в їхніх будинках з кранів тече каламутна вода.

До 2014 року Україна забезпечувала 85% потреб Криму в прісній воді завдяки Північно-Кримському каналу, що з'єднує Дніпро з півостровом. Після окупації Криму Росією постачання води до Криму було припинено. В даний час запаси води на півострові поповнюються з водосховищ і підземних джерел. За заявою кримських екологів, регулярне використання підземних джерел призводить до засолення кримського грунту.

Моніторингова місія ООН в Україні неодноразово заявляла про необхідність доступу її експертів на територію окупованого півострова, підкреслюючи, що Росія несе основну відповідальність за забезпечення водопостачання півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-