Судилище по

Судилище по "справі Джемілєва" в окупованому Криму перенесли на 9 липня

Укрінформ
У Армянському міському «суді» окупованого Криму не відбулося заплановане на сьогодні, 25 червня, попереднє засідання у кримінальній справі проти лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Про це повідомляється на офіційному сайті Кримської правозахисної групи.

«У зв'язку з тим, що захист до судового процесу не було ознайомлено з обвинувальним висновком, попереднє судове засідання (щодо Джемілєва - ред.) було відкладено до 9 липня», - йдеться в повідомленні.

За даними правозахисної організації, «справу Мустафи Джімелєва» розглядає «суддя» Венера Ісроїлова.

Як повідомляв Укрінформ, попереднє судове засідання у сфабрикованій «справі» проти лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Відбудеться в окупованому Армянську 25 червня о 9:30. Засідання передбачалося в закритому режимі.

Читайте також: США засудили "справу Джемілєва" та переслідування "Свідків Єгови" в окупованому Криму

13 квітня 2020 року Слідчий комітет Росії висунув Мустафі Джемілєву обвинувачення за ч. 3 ст. 322 КК РФ, за ч. 1 ст. 222 і за ч. 1 ст 224 КК РФ. Перша стаття стосується подій 3 травня 2014 року, коли Джемілєв намагався потрапити в анексуваний Крим через контрольований зараз Росією пункт пропуску "Армянськ" на адмінкордоні з Херсонською областю. Тоді Джемілєва не пропустили, і він був змушений повернутися до Києва.

Також проти Мустафи Джемілєва зараз використовують матеріали української справи його сина Хайсера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-