Фігуранта

Фігуранта "бахчисарайської справи" Абільтарова етапували у російську колонію

Укрінформ
Кримського татарина, фігуранта першої бахчисарайської групи "справи Хізб ут-Тахрір" Рустема Абільтарова етапували для відбування строку до виправної колонії №1 у Ставропольському краї.

Про це повідомляє у Facebook"Кримська солідарність".

"Зараз Абільтаров перебуває на карантині, оскільки його привезли в колонію лише кілька днів тому. До цього він був в іншому місці, однак в якому саме - ні рідні, ні адвокат поки що не мають інформації ", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що раніше до цієї ж колонії було доправлено Зеврі Абсеїтова.

Як повідомлялося, 12 травня 2016 року в Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків у будинках кримських татар, а також у місцевій кав'ярні. У результаті були затримані й обвинувачені в тероризмі четверо бахчисарайців: Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Їх звинуватили в участі в організації «Хізб ут-Тахрір», визнаній у Росії терористичною.

У грудні 2018 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Мамутова до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, Абільтарова, Меметова і Абсеїтова - до 9 років колонії суворого режиму.

Жоден з фігурантів своєї вини не визнав. Всі вказували на «політично мотивований характер» кримінальної справи.

Читайте також: Суд РФ ігнорує фальсифікації у справі кримських татар - адвокати

11 липня Верховний суд Росії змінив вирок фігурантам справи. Мамутову призначили покарання у вигляді 16 років 9 місяців ув'язнення, Меметову, Альбітарову, Абсеїтову - 8 років 9 місяців позбавлення волі кожному.

На думку правозахисного центру "Меморіал", всі четверо позбавлені волі за відсутності події або складу злочину з порушенням російського і міжнародного права.

Фото: Кримська солідарність, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-