Болтон наголошує, що США ніколи не визнають анексії Криму

Болтон наголошує, що США ніколи не визнають анексії Криму

Укрінформ
Сполучені Штати не визнають анексії, і президент США Дональд Трамп підтвердив це під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним в Гельсінкі.

На цьому наголосив радник Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон під час зустрічі у п'ятницю з Президентом Петром Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що президент Трамп підкреслив солідарність та нашу підтримку незалежної України. Ви говорили про декларацію, яку ми зробили, не визнаючи незаконну анексію Криму. Це все походить від американських традицій невизнання незаконних анексій, починаючи з 1931-1932 року, коли не була визнана анексія Японією Маньчжурії, це декларація 1940-х років, коли не була визнана анексія Прибалтійських республік. Це політичний сигнал з нашої сторони, який має дуже велике значення і нам це було приємно зробити, ще раз підтвердити під час зустрічі президента Трампа та Путіна в Гельсінкі", - сказав Болтон.

Читайте також: Санкції проти РФ змушують Кремль повернутися до цивілізованої політики - Порошенко

Він наголосив, що для Сполучених Штатів надзвичайно важливо посилити стосунки наших держав.

Як повідомляв Укрінформ, радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон відвідує Україну в межах свого турне до Європи та Близького Сходу. Також Джон Болтон взяв участь у параді військ до Дня Незалежності. Минулого року цього дня на параді в Києві був присутній міністр оборони США Джеймс Меттіс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-