Нацрада хоче

Нацрада хоче "запустити" ще два телеканали на Крим

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує замовити прорахунок нових частот для мовлення на Крим із Херсонської області.

Про це повідомляє прес-служба Нацради.

"Національна рада 17 серпня ухвалила рішення замовити в Українського державного центру радіочастот розроблення висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом України. Йдеться про прорахунок ще двох телеканалів для організації цифрового мовлення на Крим із Чонгару Херсонської області", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, як наголошується, окрім вже наявного цифрового мультиплексу на 50 ТВК, будуть розбудовані ще два цифрові мультиплекси. Сьогодні ж перший мультиплекс із Чонгару розпочав тестове мовлення.

Також на звернення Національної ради УДЦР розгляне питання про технічний перенос 15 частотних присвоєнь радіоелектронних засобів із Криму на материкову Україну, на яких можна буде організувати мовлення на півострів.

Читайте також: На Чонгарі почалась тестова трансляція телеканалів на Крим

Крім того, Національна рада у рамках розвитку проекту мовлення громад замовить прорахунок нових частотних присвоєнь для аналогового звукового мовлення. Зокрема, буде прораховано 19 частотних присвоєнь малої потужності у FM-діапазоні у Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Черкаській і Чернівецькій областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-