Семену заочно нагородили в Києві

Семену заочно нагородили в Києві

Політв’язні
Укрінформ
Кримського журналіста Миколу Семену, якого переслідують російська "влада" в анексованому Криму, у суботу заочно нагородили «Знаком народної поваги» на заході «День професіонала».

Церемонія нагородження відбулася в Українському домі в Києві, повідомляє Крим.Реалії.

Замість Миколи Семени, якиому російська "влада" заборонила залишати територію анексованого Криму, нагороду вручили главі Незалежної медіа-профспілки України Ігорю Чайці.

«Дуже важливо сьогодні підтримати цю людину такою відзнакою, тому що це, справді покарання за професіоналізм. Людину покарали за те, що він назвав свою батьківщину частиною України», – зазначив Чайка.

Він також закликав присутніх пам'ятати і про інших українських в'язнів Кремля, зокрема – Олега Сенцова, Романа Сущенка та інших. Чайка передав нагороду Семени продюсеру теле - і радіопроектів Крим.Реалії Катерині Некречей.

«Звичайно, Микола Семена передає вітання і хотів би бути тут разом з іншими журналістами-професіоналами. Сподіваємося на те, що він зможе приїхати до Києва, і ви зможете познайомитися з ним», – зазначила Некречей.

Читайте також: "Суд" у справі Семени відхилив всі клопотання захисту - адвокат

Як повідомлялося, автор Радіо Свобода і Крим.Реалії, кримський журналіст Микола Семена звинувачується російською "владою" в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. У квітні 2016 року в його будинку ФСБ Росії провела обшук, а в травні того ж року йому було пред'явлено офіційне звинувачення в тому, що журналіст опублікував на сайті Крим.Реалії статтю. Наразі в Сімферополі проходить суд над журналістом, він знаходиться під підпискою про невиїзд.

Фото: Реалії Крим

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-