Скасування судом обмежень на ввіз речей для кримчан відновлює справедливість - МІП

Скасування судом обмежень на ввіз речей для кримчан відновлює справедливість - МІП

Укрінформ
Вирок Апеляційного суду міста Києва про скасування рішення Кабміну України №1035 відновлює справедливість у відношенні кримчан.

Про це з коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила радник міністра інформаційної політики України Юлія Каздобіна.

"Ми вітаємо рішення суду про скасування 1 пункту постанови Кабміну 1035. Цим рішенням знімаються обмеження на провезення особистих речей через адміністративний кордон з тимчасово окупованим Кримом. Коли ми працювали над Стратегією інформаційної реінтеграції Криму, багато жителів окупованого півострова, з якими ми спілкувалися в процесі, говорили, що ця заборона є однією з найбільших перешкод для успішної інформаційної політики, якою Україна переконує світ що "Крим - це Україна", - зазначила Каздобіна.

Вона підкреслила, що обмеження на провезення особистих речей з окупованого півострова його жителі вважали дискримінаційним і викликали недовіру кримчан до дій української влади.

"Неспівпадіння дій і слів держави викликає недовіру у жителів Криму, а саме відновлення довіри є важливою передумовою для їх реінтеграції в Україну після завершення окупації", - підкреслила радник міністра інформполітики.

Як повідомляв Укрінформ, 14 червня Апеляційний суд м.Києва скасував пункт 1 постанови КМ України №1035 "Про обмеження поставок окремих товарів (робіт, послуг) з тимчасово окупованої території на іншу територію України та/або з іншої території України на тимчасово окуповану територію", завдяки чому скасовані обмеження на перевезення з Криму та в Крим ряду предметів та товарів, що створювало багато незручностей. Рішення Київського апеляційного суду вступило в законну силу і опубліковано в реєстрі судових рішень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-