Росія може готуватися до війни з НАТО у найближчі 10 років - розвідка Естонії

Росія може готуватися до війни з НАТО у найближчі 10 років - розвідка Естонії

Укрінформ
Росія вже готується до наступної війни, імовірно, йдеться про конфлікт з країнами НАТО протягом наступних десяти років.

Про це повідомляє Foreign Policy з посиланням на представників розвідки Естонії, передає Укрінформ.

Як зазначається, керівники зовнішньої та військової розвідки Естонії заявили, що «через два роки після того, як РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, Кремль реструктуризує та розширює армію в очікуванні конфлікту з країнами НАТО, який може розпочатися у наступні 10 років».

За словами естонських розвідників, РФ вдалося перевести економіку на воєнні рейки.

Генеральний директор Служби зовнішньої розвідки Естонії Каупо Росін зауважив, що російські воєначальники навчилися на помилках початкових етапів війни з Україною та швидко адаптуються.

За його словами, росіяни завжди «вирішували проблеми» за рахунок масовості війська. Реформи російської армії, на його думку, приведуть до створення низькотехнологічного війська радянського зразка з «великою вогневою потужністю й артилерією».

Читайте також: Розвідка Естонії: Не варто вірити розмовам Кремля про мир

Естонський розвідник вважає, що війна РФ з НАТО не є неминучою, можна багато зробити для стримування Кремля.

«Багато сценаріїв майбутнього залежать від нашої діяльності на Заході... Конкретне завдання полягає у тому, щоб зробити Україну успішною в цій війні, тому що майбутнє Європи сильно залежить від результату цієї війни», - заявив Росін.

Читайте також: Російські війська намагаються перерізати шляхи постачання ЗСУ до Авдіївки - розвідка Естонії

Як повідомлялося, аналітики Інституту вивчення війни вважають, що довгострокові зусилля російської армії з реструктуризації та розширення спрямовані на підготовку Росії до майбутньої широкомасштабної війни проти НАТО.

Окрім цього, направлення Росією дороговартісних військово-морських ресурсів в райони поза Україною та Східною Європою, ймовірно, спрямоване на створення загрози альянсу та союзникам у багатьох регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-