Російські війська намагаються перерізати шляхи постачання ЗСУ до Авдіївки - розвідка Естонії

Російські війська намагаються перерізати шляхи постачання ЗСУ до Авдіївки - розвідка Естонії

Укрінформ
У розвідувальному центрі Сил оборони Естонії вважають, що російські збройні сили досягають певних успіхів у разі атак українських позицій з флангів, тоді як під час прямих атак зазнають великих втрат.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR.

"Російські війська досягли певного прогресу, атакуючи українські позиції з флангів, а не прямим штурмом. Однак їхні прямі атаки призвели до значних втрат, окрім того, широкомасштабні наступальні дії неможливо проводити в кількох напрямках одночасно", - сказав командувач розвідувального центру Сил оборони Естонії (EDF) полковник Антс Ківісельг.

На Луганському напрямку ведуться активні бойові дії, кілька російських штурмових підрозділів зазнали там великих втрат, зазначив Ківісельг. За його словами, ці втрати призвели до дезертирства з деяких підрозділів.

З української точки зору, саме з цього напрямку очікується велика хвиля атак, але не раніше кінця січня або початку лютого, до того часу земля вже замерзне.

Водночас концентрація сил в одному місці означає, що подібних наступальних дій на інших напрямках не передбачається, оскільки військ на все просто не вистачає, додав Ківісельг.

Читайте також: Росія намагається вербувати у шпигуни шукачів притулку - фінські спецслужби

На Донецькому напрямку російські війська намагаються перерізати шляхи постачання Збройних сил України до Авдіївки. Там росіяни також намагалися здійснити атаки з використанням бронетехніки. Однак не мали успіху, сказав полковник.

Проте російські війська досягли певних успіхів на південь від Мар’їнки. Причиною цього було уникнення прямих атак, де є великі втрати, на користь атак з флангів. «Для цього потрібні добре навчені та добре керовані підрозділи, на щастя, їх небагато в РФ, але це один з небагатьох випадків», – додав він.

На південному фланзі російські війська атакують Херсонську область. Однак ця активність зменшилася. Причина в тому, що там воюють переважно морські піхотинці, а повітряно-десантні підрозділи не бажають йти у наступ, додав Ківісельг.

Читайте також: Британська розвідка оцінила, як втрата літака А-50 вплине на боєздатність авіації РФ

На східному березі Дніпра створені Україною плацдарми все ще утримуються, попри триваючі атаки російських військ. Однак замерзання річки означає, що і українці, і росіяни зіткнуться з проблемами з постачанням там своїх військ.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 19 січня 2024-го ліквідували близько 374 тисяч 520 російських загарбників, 920 з них – за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-