Батальйон БПЛА 24 ОМБр з початку року знищив 30 танків і понад 90 бойових машин ворога

Батальйон БПЛА 24 ОМБр з початку року знищив 30 танків і понад 90 бойових машин ворога

Ексклюзив
Укрінформ
За чотири місяці 2024 року бійці ударного батальйону безпілотників 24 окремої механізованої бригади ім. Короля Данила знищили 30 танків та понад 90 БМП росіян.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив командир батальйону БПЛА 24 ОМБр ЗСУ Олег Гуйт (позивний «Гасан»).

«Починаючи з 2022 року ми бачили за 5-7 кілометрів різні системи та танки ворога і не мали змоги їх уразити, намагалися добратися на передній край з мінометами, щоб хоч якось нанести вогневе ураження засобам противника. Зараз, починаючи з 2024 року, нашою бригадою було знищено 30 танків і більше як 90 БМП, а ще - РЕБи, багато автомобільної техніки та особового складу – це лише за чотири місяці. Такого результату не мали кілька разом узятих бригад у минулому році», - зазначив Гуйт.

Він наголосив, що цьогоріч відчутно поліпшилося технічне оснащення військових, як якісно, так і кількісно. Наразі держава постачає 30% дронів-камікадзе, 50 на 50 йде забезпечення від волонтерів та громад. Окрім того, 24 ОМБр збирає власні ударні дрони. Рота «Рарог» має свою FPV-лабораторію на передовій і постійно покращує технології БПЛА.

«Ми зібрали хлопців, які знають толк у фізиці та математиці, і щомісяця скидаємося своїми грошима, закуповуємо комплектуючі, експериментуємо. Нам важливо не стояти на місці, бо маємо бути хоча б на пів кроку попереду противника», - додав Гасан.

Читайте також: Армія РФ втратила за добу в Україні ще 1120 загарбників

На запитання, скільки дронів зараз потрібно бригаді, військовий відповів, що один дрон – це боєприпас. І жоден командир не може сказати, що в нього забагато боєприпасів. Це витратний матеріал, якого армія потребує щодня. Противник зараз проводить активні наступальні дії, економить техніку, але особового складу в них дуже-дуже багато.

«Для нас життя кожного українського піхотинця – це найвища цінність, і завдяки дронам ми не лише підвищуємо відсоток нашого виживання, а й нищимо росіян, маючи можливість уже зараз залітати на 20-40 км у тил ворога», - сказав командир батальйону.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові 24 окрема механізована бригада імені короля Данила відкрила свій рекрутинговий центр. Наразі, за словами військовослужбовців, найбільше бригаді потрібні водії, оператори БПЛА, зварювальники тощо.

Фото ілюстративне: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-