Білий дім: Путін має вигоду від зволікання Конгресу з підтримкою України

Білий дім: Путін має вигоду від зволікання Конгресу з підтримкою України

Укрінформ
В адміністрації Байдена вважають, що Путін має безперечну практичну вигоду від того, що Конгрес США зволікає з ухваленням для України, адже це дається взнаки на полі бою.

З такою заявою виступив радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Дисфункція нашої системи на Капітолійському пагорбі безперечно дає йому (Путіну – ред.) можливість розміщувати власні військові позиції з більшою перевагою», - сказав представник Білого дому.

Кремль «безсумнівно використовує» нездатність американського Конгресу просунутися з допомогою Україні, зазначив Кірбі, нагадавши, що після захоплення Авдіївки росіяни не зупиняються та намагаються просунутися вглиб українських позицій.

Читайте також: Спікер Джонсон натякає на можливість розгляду допомоги Україні

За його словами, українським захисникам дедалі важче утримувати рубежі без підтримки Сполучених Штатів, на яку вони розраховували.

У цьому контексті представник Білого дому вкотре виступив із закликом до Конгресу ухвалити необхідний пакет допомоги Україні.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Джо Байден продовжив на рік дію надзвичайного стану в США через загрозу нацбезпеці та зовнішній політиці внаслідок агресії РФ проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-