Пентагон зважує можливість виділити допомогу Україні без рішення Конгресу - CNN

Пентагон зважує можливість виділити допомогу Україні без рішення Конгресу - CNN

Укрінформ
Пентагон обмірковує можливість використання останнього джерела фінансування, яке у нього залишилося, для військової допомоги Україні в умовах відсутності гарантій, що ці кошти будуть поповнені Конгресом.

Про це йдеться у повідомленні CNN у середу з посиланням на представників оборонного відомства, передає Укрінформ.

«Міністерство оборони все ще має у своєму розпорядженні близько $4 млрд у фонді президентських повноважень (PDA), доступних для України, що дозволило би Пентагону використати власні запаси військової техніки для допомоги Києву»,- зазначається у повідомленні.

Підкреслюється, що відомство раніше не розглядало такої можливості, оскільки такий процес має бути забезпечений окремим фінансуванням для гарантованого поповнення запасів оборонного відомства США. Таку можливість міг би забезпечити пакет допомоги Україні на $60 млрд, який був ухвалений Сенатом та переданий до Палати представників.

«Однак в умовах, коли Україна все більше потребує військової допомоги США, а керівництво республіканців у Палаті представників відмовляється провести голосування законопроєкту, високопоставлені чиновники обговорюють, чи існує внутрішня «фінансова подушка», яка дозволила би міністерству витратити принаймні частину із цих $4 млрд», - зазначає телеканал.

Читайте також: Перший же пакет для України міститиме озброєння, які найбільше потребують ЗСУ - Пентагон

Поки що жодних рішень не прийнято, підкреслили чиновники. Але розмови про цей варіант та інші потенційні плани «Б» стають дедалі актуальнішими впродовж останніх кількох тижнів, у той час як ситуація на полі бою в Україні стає більш напруженою.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок президент США Джо Байден зустрівся з лідерами Конгресу, в тому числі, для обговорення термінової необхідності ухвалення нового пакету допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-