Попри затримку допомоги Україні, Путін не здобув переваги у війні - Держдеп

Попри затримку допомоги Україні, Путін не здобув переваги у війні - Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон не вважає, що російський диктатор Путін здобув перевагу в війні проти України на тлі захоплення Авдіївки, а також неспроможності Конгресу ухвалити масштабний пакет допомоги для українців.

Це підкреслив у середу в розмові з журналістами в Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не вважаємо так зовсім»,- зауважив представник Держдепу у відповідь на запитання, чи вважає адміністрація США, що Росія тепер має перевагу.

Міллер погодився, що Росія в останні дні змогла захопити Авдіївку. Однак, за його словами, це сталося через те, що Україна «не змогла належним чином забезпечити озброєнням свої війська» здебільшого через відмову Конгресу продовжувати підтримку України в її боротьбі проти агресора.

«Але ми також бачимо, як Україна має значні успіхи на полі бою, особливо в Чорному морі, де вони відтіснили російський флот, відкрили новий судноплавний коридор, який дозволив їм експортувати не лише пшеницю та інші зернові, але також промислові товари через Чорне море», - зауважив Міллер.

Читайте також: Держдеп пояснив, чому для нового пакету санкцій проти Росії потрібно кілька днів

Він нагадав, що це було неможливо для України в перші дні повномасштабного вторгнення, коли Росія заблокувала українські порти.

«Тож ми вважаємо, що вони (українська сторона – ред.) продовжать добиватися прогресу. І ми надалі підтримуватимемо їх в міру наших можливостей. Нам потрібен партнер у Конгресі, щоб допомогти зробити це»,- зауважив представник Держдепартаменту США.

Як повідомлялося, адміністрація США планує 23 лютого оголосити масштабний пакет санкцій проти Росії, спрямований на придушення військової машини РФ, її ВПК, а також режиму, який переслідує опозицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-