Пресслужба 26-ї бригади зняла документальний фільм про Бахмут

Пресслужба 26-ї бригади зняла документальний фільм про Бахмут

Відео
Укрінформ
Пресслужба 26-ї артилерійської бригади ім. генерала-хорунжого Романа Дашкевича зняла документальний фільм «Бахмут. 26 артилерійська бригада».

Як передає Укрінформ, про це бригада повідомила у Фейсбуці.

«Документальний фільм «Бахмут. 26 артилерійська бригада» (2024) створений силами пресслужби бригади. Стрічку презентуємо до 10-ї річниці початку російсько-української війни та у переддень другої річниці повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ на територію суверенної та незалежної України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що стрічка складається з двох частин. У першій - «Капеланське служіння» - розповідається про волонтерську допомогу, яку отримали місцеві жителі та артрозвідники бригади у переддень Різдва 24 лютого 2022 року.

Читайте також: На Берлінале представили цикл фільмів про воєнну розвідку України

Друга частина фільму - «Артилерійська розвідка» - розповідає про роботу в Бахмуті спостережного пункту бригади, який виявляв цілі та коригував вогонь.

Як повідомляв Укрінформ, українська стрічка «20 днів у Маріуполі» отримала премію Британської академії кіно та телевізійних мистецтв (BAFTA) в категорії «Найкращий документальний фільм».

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-