На Берлінале представили цикл фільмів про воєнну розвідку України

На Берлінале представили цикл фільмів про воєнну розвідку України

Фото, відео
Укрінформ
Цикл документальних фільмів «Воєнна розвідка України»: у небі, на морі, на землі» було презентували у вівторок на Берлінському кінофестивалі на стенді українського павільйону Європейського кіноринку EFM.

Презентація відбулась у День памʼяті героїв Небесної сотні і день десятої річниці початку війни Росії проти України, повідомляє кореспондентка Укрінформу.

Цикл представив його автор, військовослужбовець ЗСУ, журналіст і документаліста Артем Шевченко, який відзначив важливість памʼятати про всіх військовослужбовців Сил оборони, зокрема розвідників, які віддали життя за захист Батьківщини. Особливо важливо це в таких день як 20 лютого.

Цикл включає чотири фільми: «Авіапрорив на Азовсталь. Небо», «Битва за острів Зміїний. Земля», «Харківський контрнаступ. Небо», «Збиті льотчики росії». Вони розповідають про найбільш успішні операції Головного управління розвідки Міноборони України протягом 2 років війни. Цикл уже демонструвався у національному ТБ-ефірі , також їх можна переглянути на YouTube-каналі ГУР МО. За словами Шевченка, кількість переглядів лише перших трьох фільмів уже перевищила 3 мільйони.

Цикл створений за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

На Берлінале представили цикл фільмів про воєнну розвідку України / Фото: Ольга Танасійчук. Укрінформ

Європейський кіноринок є одним із найбільших кіноринків світу та входить до трійки топу професійних подій міжнародної кіноіндустрії. Протягом восьми днів близько 10 000 представників міжнародної кіно- та медіа-індустрії - насамперед продюсери, сейлз-агенти та дистриб’ютори – збираються разом, щоб шляхом нетворкінгу домовлятися про майбутню співпрацю. Кіноринок проходить паралельно з Берлінським міжнародним кінофестивалем (Берлінале), що входить до так званої «Великої п’ятірки» найпрестижніших кінофестивалів світу.

Читайте також: Фільм «20 днів у Маріуполі» отримав премію BAFTA

17 лютого в межах 74-го Берлінського міжнародного кінофестивалю пройшов Український день/ UA INDUSTRY DAY.

74-й Берлінський кінофестиваль проходить 15-25 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-