Кулеба після зустрічі з Блінкеном: Працюємо над рішенням для продовження військової допомоги США

Кулеба після зустрічі з Блінкеном: Працюємо над рішенням для продовження військової допомоги США

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів державному секретареві США Ентоні Блінкену про поточні пріоритетні потреби захисників України та навів аргументи для надання далекобійних ракет ATACMS.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі X за підсумками зустрічі на полях Мюнхенської конференції з безпеки, передає Укрінформ.

«Я зустрівся з державним секретарем Ентоні Блінкеном у Мюнхені, щоб обговорити подальшу підтримку України з боку США. Я подякував йому за все, що Сполучені Штати вже зробили для України. Я також повідомив про актуальність і поточні пріоритетні потреби захисників України: боєприпаси, протиповітряна оборона та засоби дальньої дії. У цьому контексті я навів аргументи для надання Україні ракет ATACMS дальністю 300 км+», - зазначив міністр.

Кулеба наголосив, що продовження військової допомоги США є критично важливим, додавши, що дві країни активно працюють разом над рішеннями. За його словами, держсекретар підтвердив, що США продовжуватимуть мобілізувати підтримку.

Читайте також: У Мюнхені розпочалась зустріч Кулеби та Блінкена

Зі свого боку, Блінкен також написав про цю зустріч у соцмережі Х: «Сполучені Штати віддані обороні України та її майбутнього. Сьогодні у Мюнхені я говорив з Дмитром Кулебою про підтримку США у зусиллях із відновлення вільної та процвітаючої України».

У Мюнхені, Німеччина, триває міжнародна безпекова конференція, в ході якої провідні політики світу, представники міжнародних організацій, разом із представниками громадськості та наукової спільноти, обговорюють найгостріші глобальні проблеми сьогодення.

Як повідомлялося, нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Сенат США 13 лютого 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі документ має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-