У Мюнхені розпочалась зустріч Кулеби та Блінкена

У Мюнхені розпочалась зустріч Кулеби та Блінкена

Фото, відео
Укрінформ
У Мюнхені на полях безпекової конференції проходить двостороння зустріч голів дипломатичних відомств України та США Дмитра Кулеби та Ентоні Блінкена.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на початку переговорів Кулеба назвав основний їхній фокус та теми, які є найбільш нагальними: амуніція, ППО, засоби далекого ураження. Також на порядку денному зустрічі стоять політичний блок питань, у тому числі в контексті роботи над Формулою миру.

Дипломати також торкнуться смерті російського політика Олексія Навального, яку Кулеба назвав «вбивством».

«Це нагадування, «будильник» для тих, хто ще вірить, що Путін є кимось, з ким можна говорити та домовлятися. Путін вбиває: він вбиває своїх опонентів, своїх власних громадян і громадян інших країн. Ми маємо бути рішучими в нашому ставленні щодо Росії і того, як поводитися з Путіним. Зокрема, з огляду на майбутні так звані вибори», - сказав Кулеба.

Він подякував народу США, адміністрації президента Джо Байдена та Блінкену особисто за все, що вони роблять для України, а також для трансатлантичної безпеки, адже «наразі це - синоніми». Без американської підтримки Росія досягла би набагато більшого, а загроза нашим західним сусідам була би неминучою», - підкреслив міністр.

Читайте також: Кулеба нагадав про Політковську й Нємцова: Навальний - у довгому списку критиків режиму, вбитих Путіним

Блінкен, своєю чергою, запевнив, що зараз, на порозі другої річниці «повторної агресії Росії проти України», США непохитно стоять на боці України і продовжать непохитно стояти на її боці. Десятки інших країн роблять так само, додав він.

«І ми сповнені рішучості подбати про те, щоби Україна міцно стояла на ногах - з військової точки зору, економічної та з точки зору демократії. І ми будемо працювати разом над тим, щоби забезпечити це», - сказав державний секретар.

Він також зауважив, що світ не потребує нагадування, але смерть Навального стала нагадуванням про надзвичайну жорстокість Путіна та його уряду щодо росіян у Росії, всіх, хто протистоїть йому, а також щодо сусідів Росії.

Як повідомлялося, Мюнхенська конференція з безпеки проходить 16-18 лютого.

Фото Ольги Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-