Росія отримує деякі компоненти для зброї через чотири-п'ять країн - Данілов

Росія отримує деякі компоненти для зброї через чотири-п'ять країн - Данілов

Ексклюзив
Укрінформ
Українська влада намагається нейтралізувати шляхи постачання до Російської Федерації іноземних компонентів для виробництва зброї. Це складний процес, бо деякі деталі проходять через одну, дві, три, чотири, п'ять країн і зрештою потрапляють до Росії.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов розповів в інтерв‘ю Укрінформу.

"Ми дуже б хотіли, щоб у країнах світу запровадили таку систему контролю, яка б унеможливлювала постачання цих компонентів. Ми звертаємося до всіх партнерів щодо цього питання і постійно тримаємо його на контролі. Вони знають про цю проблему. Відбувається дуже багато роботи щодо нейтралізації, щоб ці компоненти не могли надходити на територію Російської Федерації для використання в російському ВПК", - зазначив Данілов.

Він підкреслив, що це складний процес, бо деякі деталі проходять через одну, дві, три, чотири, п'ять країн і зрештою потрапляють до Росії. "Але ще раз наголошу, що це питання на контролі. Ми докладаємо максимально багато зусиль для того, щоб це припинилося", – констатував секретар РНБО.

Данілов також поінформував, що зараз Росію у війні проти України підтримують авторитарні Корея та Іран. Ще низка країн, за його словами, "співчувають" РФ, а деякі займають нейтральну позицію.

Читайте також: ЄС запропонував ввести санкції проти КНДР за відправку ракет до Росії - Bloomberg

Водночас секретар РНБО запевнив, що Україну підтримують набагато більше країн. "Вони всі роблять це публічно. Це наша величезна перевага", – додав Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, єдина база іноземних компонентів у зброї налічує понад дві тисячі компонентів, які використовуються Росією та Іраном у багатьох видах озброєння та військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-