У США немає альтернативи, ніж надати Україні необхідний пакет допомоги - Салліван

У США немає альтернативи, ніж надати Україні необхідний пакет допомоги - Салліван

Укрінформ
Адміністрація президента Байдена сподівається отримати двопартійну підтримку пакету допомоги для України, тому що, врешті, у США немає альтернативи, ніж надати Україні можливість отримати артилерію, засоби протиповітряної оборони та інші спроможності. 

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками зустрічі радників з національної безпеки країн Альянсу, заявив радник з національної безпеки Сполучених Штатів Джейк Салліван, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вчора слова президент Байден наголосив, що історія закарбує будь-яку невдачу у доставці допомоги, яка міститься в пакеті,  що представлений цього тижня.  Ми маємо працювати, щоб цей пакет  пройшов як Сенат, так і Палату представників, та потрапив на підпис  до президента. Наприкінці,  для Сполучених Штатів не існує альтернативи, щоб вийти вперед та надати той рівень ресурсів, який дозволить Україні  мати  артилерію, системи протиповітряної оборони  та інші  спроможності, яких вони потребують», - сказав представник Адміністрації США.

Читайте також: Підтримка України є справою безпеки для Європи і США - Столтенберг

Він зауважив, що у такій допомозі дуже важливим є час, та висловив сподівання, що США все ще можуть досягти позитивного результату в прийнятті цього пакету допомоги. 

Відповідаючи на запитання журналістів, який план «Б» існує у Адміністрації на випадок невдачі у проходженні згаданого пакету допомоги, радник з національної безпеки США зауважив, що наразі всі зусилля сконцентровані на виконанні плану «А», тобто, затвердження допомоги для України у Конгресі. 

«Ми не фокусуємося на плані «Б», ми фокусуємося на плані «А», на проходженні пакету за двопалатної підтримки. Вона надасть інструменти і спроможності, що дозволять Україні продовжувати ефективно оборонятися та повертати території, які наразі окуповані Росією. Ви бачите, що багато усього надходить до Конгресу, і я не буду вдаватися у деталі цього, особливо тут, у Брюсселі. Але що я можу сказати. Навіть протягом минулих 24-х годин ви бачили значну кількість республіканців, які виходили й говорили: щоб не трапилося, нам необхідно просувати вперед пакет допомоги для України», - наголосив Джейк Салліван.

Читайте також: Демократи в Сенаті США готують план «Б»: роз’єднати допомогу Україні й питання кордону

Як повідомлялося, в Конгресі США триває політична боротьба за ухвалення пакету допомоги для України. 

Від початку російської війни проти України НАТО та країни-союзниці надають Україні суттєву політичну та практичну військову допомогу, включаючи поставки необхідної зброї, боєприпасів, запасних частин та іншого військового обладнання. Головним координаційним інструментом для таких зусиль є Контактна група з оборони України (Рамштайн), наступна зустріч якої відбудеться 14 лютого за лідерства США та за участі більше 50-ти країн Альянсу й країн-партнерів.

15 лютого продовження допомоги Україні буде однією з тем для обговорення на зустрічі міністрів оборони країн НАТО.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-