Єврорада на наступному саміті обговорить військову підтримку України - посол ЄС

Єврорада на наступному саміті обговорить військову підтримку України - посол ЄС

Ексклюзив
Укрінформ
На наступному саміті Європейської ради обговорюватиметься нарощування оборонного виробництва в Європі та різноманітні спільні ініціативи щодо військової підтримки України.

Про це посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова заявила в інтерв’ю Укрінформу.

«Ведеться дискусія про необхідність нарощувати оборонне виробництво в Європі, започатковувати різноманітні спільні ініціативи та продовжувати військову й фінансову підтримку воєнних зусиль України. Це, до речі, обговорюватиметься на наступному саміті», – повідомила вона.

Матернова зауважила, що у висновках саміту 1 лютого чітко сформульовано, що лідери Євросоюзу дуже багато говорять про необхідність зміцнення військової підтримки та зміцнення власних оборонних можливостей як для стимулювання внутрішнього виробництва, так і стримування РФ.

Посол ЄС також зазначила, що відбуваються активні дискусії між представниками України та окремих держав-членів ЄС щодо гарантій безпеки, й українські посадовці якраз перебувають із візитами в європейських столицях цими днями, фактично обговорюючи підписання таких двосторонніх угод.

Читайте також: Матернова: Допомога у €50 мільярдів - результат надзусиль Євросоюзу для України

Як повідомлялося, 1 лютого в Брюсселі глави держав та урядів всіх 27 країн ЄС ухвалили рішення щодо створення в межах багаторічного бюджету ЄС так званого Українського фонду в розмірі 50 мільярдів євро, які будуть спрямовані на фінансову підтримку України, її відновлення та відбудову протягом наступних чотирьох років.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявляв, що від початку повномасштабного російського вторгнення Європейський Союз та країни-члени надали Україні військової допомоги на 28 мільярдів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-