Кулеба вважає, що Україна зможе цьогоріч забезпечити контроль за своїм небом

Кулеба вважає, що Україна зможе цьогоріч забезпечити контроль за своїм небом

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає цілком реалістичним забезпечення в цьому році контролю над українським небом у разі отримання у достатній кількості літаків F-16, дронів відповідного класу, засобів РЕБ та ракет.

Про це глава української дипломатії заявив на спільній з міністром закордонних справ Литви Габріелюсом Ландсбергісом пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Все реалістично, і цього навчила нас війна. Якщо ми отримаємо F-16, якщо у нас будуть власні бойові та розвідувальні дрони – саме в цьому є важливість нашого співробітництва з Литвою, якщо у нас будуть засоби РЕБ та ракети, ми будемо контролювати наше небо. Це все досяжно», - сказав Кулеба.

Читайте також: Україна і Литва домовляються про спільне виробництво дронів для ЗСУ - Кулеба

Він додав, що всі ці рішення наразі реалізовуються, і «нічого безпрецедентного тут немає, нам просто необхідно отримати всі ці елементи у достатній кількості і в належний час».

«Саме над цим ми працюємо, і саме тому Європейський фонд миру є дуже важливим, він створить додаткові можливості та засоби для забезпечення цих елементів для України», - акцентував очільник МЗС.

Читайте також: Глава МЗС Литви вже більш оптимістичний щодо Європейського фонду миру для України

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у виступі на Всесвітньому економічному форумі в Давосі заявив, що пріоритетом Києва на 2024 рік є отримання контролю над небом України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-