Партнери України посилюватимуть співпрацю щодо виробництва дронів - міністр оборони Латвії

Партнери України посилюватимуть співпрацю щодо виробництва дронів - міністр оборони Латвії

Укрінформ
Потреба в співпраці в питанні розробки й виробництва дронів нікуди не зникне, і партнери України готові її посилювати і масштабувати.

Про це заявили міністри оборони Латвії та України Андріс Спрудс і Рустем Умєров на спільній пресконференції в Києві, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

“Я думаю, що потреба нікуди не зникне. Є багато шляхів і щонайменше в найближчому майбутньому дрони будуть ключовою, невідʼємною частиною бойових дій, включно з ефективними бойовими діями. Без сумніву, наразі є відкриття співпраці, яку будуть посилювати і яка буде довготривалою”, – сказав він.

На думку Спрудса, є технологічні сфери, де є над чим працювати, зокрема питання виробництва, а також досвід використання та тренування.

“Коаліція точно проторює доріжку до співпраці у практичній і водночас дуже важливій сфері ведення бойових дій”, – підкреслив міністр оборони Латвії.

Читайте також: Збереження бійців є ключовим напрямом у розширенні співпраці з Україною - міністр оборони Латвії

Зі свого боку Умєров додав, що партнери України прагнуть підтримати нас в усьому, що стосується менеджменту постачань.

“Ми також сильні в програмному забезпеченні й обладнанні, коли мова йде про співпрацю та масштабування. Всі наші партнери по контактній групі з питань оборони України, де є 50 членів, можуть масштабувати це, і ми будемо цим займатися”, – зазначив міністр оборони України.

Як повідомлялося, міністри оборони України і Латвії Рустем Умєров і Андріс Спрудс обговорили низку спільних проєктів, серед яких - розширення підготовки українських військових латвійськими інструкторами, продовження програми реабілітації українських захисників та співпраця в сфері виробництва БпЛА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-