Оборонні відомства України та Латвії розширять співпрацю - Умєров розповів про спільні проєкти

Оборонні відомства України та Латвії розширять співпрацю - Умєров розповів про спільні проєкти

Фото
Укрінформ
Міністри оборони України і Латвії Рустем Умєров і Андріс Спрудс обговорили низку спільних проєктів, серед яких розширення підготовки українських військових латвійськими інструкторами, продовження програми реабілітації українських захисників та співпраця в сфері виробництва БпЛА.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров під час спільного брифінгу з міністром оборони Латвії Андрісом Спрудсом.

«Латвія з першого дня повномасштабного вторгнення Росії в України зайняла непохитну та рішучу позицію підтримки нашої держави у всіх сферах. Завдяки переданим Україні боєприпасам, артилерії, протитанковій, стрілецькій зброї, БпЛА, ПТРК та багатьом іншим сучасним засобам українські воїни наближають нашу перемогу. Під час нашої зустрічі з Андрісом Спрудсом ми обговорили низку спільних проєктів, які спрямовані на подальше посилення спроможностей Сил оборони. Йдеться насамперед про продовження та розширення програм підготовки наших воїнів латвійськими інструкторами. Латвія є одним з лідерів у цій сфері, яка забезпечує ефективні програми підготовки наших Сил оборони. Окремо хотів би висловити вдячність латвійській стороні за ініціативу у створенні коаліції БпЛА. Розвиток цієї війни доводить, що перевага у спроможностях за цим напрямком часто є вирішальною на полі бою», - наголосив Умєров.

Він наголосив на важливості продовження програм реабілітації для українських військовослужбовців у латвійських медичних центрах, які забезпечують високоефективний догляд та допомагають швидко відновлюватись.

Також міністри обговорили євроатлантичне майбутнє України в контексті наступного саміту НАТО у Вашингтоні та ухвалення річної національної програми для України.

Брифінг Міністра оборони України Рустема Умєрова і Міністра оборони Латвії Андріса Спрудса / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

«Вдячний Латвії за непохитну політичну підтримку інтеграції нашої держави до Альянсу. Я не маю жодного сумніву, що за підтримки наших партнерів ми відновимо нашу територіальну цілісність, мир і стабільність на європейському континенті», - наголосив Умєров.

Читайте також: Україна не повинна зникати з порядку денного - президент Латвії

Очільник оборонного відомства подякував уряду Латвії, всьому латвійському народу за великий рівень підтримки України у важкі часи.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні міністри закордонних справ України та Латвії Дмитро Кулеба і Крішʼяніс Каріньш обговорили рух України до Європейського Союзу та військові потреби нашої держави, зокрема, питання боєприпасів і FPV-дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-